Podcast team

Frederik

Oprichter en beheerder van de website

De pretparkhobby zit in mijn genen! In mijn kinderjaren was het jaarlijkse bezoek aan een pretpark het hoogtepunt van het jaar, het oude vergane Meli Park was het pretpark waar het vaakst naar toe gingen. Pas als tiener durfde ik op engere achtbanen,  mijn eerste looping achtbaan was de Looping Star in Bobbejaanland maar het duurde nog even tot ik een dubbel ritje kreeg op Bellewaerde’s Boomerang dat ik mijn angst voor inversies verloor. Sindsdien is geen enkele achtbaan meer te hoog of te snel!

Eén van de eerste buitenlandse parken die ik leerde kennen toen ik het internet begon af te schuimen naar pretparken was Cedar Point. Dat was in de tijd toen Top Thrill Dragster gebouwd werd. Ik volgde die bouw met grote belangstelling en toen ik zag wat dat park nog meer te bieden had was ik meteen verkocht. Ik wou en zou dat park ooit eens bezoeken! Een kinderdroom die nu al twee keer in vervulling is gegaan. Naast Cedar Point heb ik in Amerika nog uitstekende pretparken leren kennen zoals Silver Dollar City, Dollywood,…

Mijn thuispark is Plopsaland De Panne, aan de Belgische kust. Ik heb daar zelfs even gewerkt, eerst als student en later als seizoensmedewerker. Het is het enigste park waarvan ik elk jaar een seizoensabonnement koop, het voelt altijd een beetje als thuiskomen. Ik heb meer dan 600 achtbanen op mijn counter staan maar houten achtbanen hebben altijd een streepje voor bij mij. Zij geven een unieke ervaring weg die een stalen achtbaan gewoon niet kan evenaren. Desondanks is mijn favoriete achtbaan wel een hybride achtbaan: stalen track, houten ondersteuningen… Steel Vengeance van Cedar Point!

 • Thuispark Plopsaland De Panne
 • Favoriet park Cedar Point/Silver Dollar City
 • Favoriete achtbaan Steel Vengeance (Cedar Point)

Benjamin

Medewerker van Themeparkfreaks

Mijn naam is Benjamin, geboren in 1986 en woonachtig in het Mechelse. De microbe om (veel) pretparken te bezoeken heb ik al van kinds af aan te pakken. Mijn vader maakte in zijn jongere jaren mannequins voor etalages en hij was helemaal gek van de darkrides en het sprookjesbos in De Efteling. We bezochten dat park dan ook wel eens vaker.

Een nonkel van me was ook verlekkerd op pretparken. Hij kocht voor hem en zijn gezin tot twee keer na elkaar een Euro Season Pass voor de toenmalige Europese Six Flags-parken. Ik vergezelde hen maar al te graag, dus ik kocht ook tot twee keer toe zo’n pasje. Vanaf toen ging het enkel van kwaad naar erger.

Ik begon krantenknipsels bij te houden die handelden over pretparken. Ook toegangskaartjes of plattegronden begon ik te hamsteren. Wanneer er vrienden of vriendinnen nog eens naar een pretpark gingen, dan was ik steeds de man om mee te gaan. Zo trokken we ooit eens met een vriendengroep naar Noorwegen, met een tussenstop in Liseberg (Norrköping – Zweden). Daar realiseerde ik me pas echt dat er meer valt te beleven met deze ‘hobby’. Sindsdien begon ik al mijn jaarlijkse vakanties naar het buitenland steeds te koppelen aan één of meerdere parken.

Hierdoor besefte ik pas echt dat mijn fascinatie voor achtbanen en andere attracties veel groter was dan die van de meeste mensen. Het internet hielp me om andere mensen te vinden met dezelfde passie. Ik schreef me in op enkele forums, en begon mezelf af en toe eens te mengen in een gesprek. Maar ik was eigenlijk vooral op zoek naar een groep mensen die regelmatig, sporadisch en vooral vrijblijvend eens een park bezoekt. Zo ontdekte ik Park Trips op Facebook. Toen ging het hek pas helemaal van de dam. Deze groep vol gezellige mensen was precies wat ik zocht.

Met een opleiding Journalistiek achter de kiezen begon het natuurlijk te kriebelen om zelf ook al eens een tekstje of een prentje op te leveren voor deze community. En nu staat mijn gezicht hier tussen die van de andere teamleden.

Graag wil ik nog meegeven dat ik een grote fan ben van Phantasialand. Wat dat park realiseert op gebied van adembenemde en unieke attracties, in harmonie met prachtige thematisering, dat vind ik helemaal te gek!

 • Thuispark Walibi Belgium
 • Favoriet park Hansa Park
 • Favoriete achtbaan Taron (Phantasialand)

Timothy

Oprichter van Themeparkfreaks

Mijn allereerste parkbezoek was het toenmalige ‘De Meli’ samen met mijn ouders. Ik herinner me nog altijd de hertjes, het sprookjesbos met de reus op wielen en de boze heks die uit het raampje kwam kijken naar de kinderen, de boomstammetjes en natuurlijk de heerlijke honing.

De echte pretpark-gekte ontdekte ik pas veel later (toen ik ongeveer 16 jaar was). Het was tijd voor mijn eerste echte looping-rollercoaster (de Cobra in Walibi Belgium). Ik was direct verkocht aan het concept coasters en pretparken. Sindsdien is de passie alleen maar groter geworden.

Op een dag besloot ik om “Park trips” op te richten, een platform, waar iedereen zijn eigen tripvoorstellen op kan posten. Via dit platform leerde ik heel wat nieuwe mensen kennen, waaronder Bob, Fred, Jonathan en Bert. Samen met hen richtte ik de website www.themeparkfreaks.eu op.

 • Favoriete achtbaan Superman – Ultimate Flight (Six Flags Great Adventure)

Bob

Medewerker vanThemeparkfreaks

Ik ben Bob, geboren in 1979 en woon in Heist op den Berg. Mijn eerste herinneringen over pretparkbezoekjes gaan terug naar de tijd dat ik nog een kleine snotter was. Samen met mijn ouders en twee zussen bezochten we jaarlijks de Efteling en Bobbejaanland. De eerste achtbaan die ik deed was dan ook de Bob Baan in de Efteling.

De passie voor pretparken is voor mij op een veel latere leeftijd begonnen. In 2010 begon ik aan een nieuwe job, waar ik mijn collega Maarten leerde kennen. Na enkele dagen raakten we aan de praat over pretparken en bleken we beiden op hetzelfde forum te zitten. Iets later ontstond dan het idee om samen Phantasialand te gaan bezoeken. Wekenlang keken we uit naar deze trip, we konden nog amper ergens anders over praten.

Die dag in Phantasialand werd ik onmiddellijk verliefd op dat park, de geweldige aankleding, de muziek, Black Mamba, Mystery Castle, al die dingen deden me verlangen naar meer van dat, want die dingen konden we in onze Belgische parken niet beleven.

En zo kwamen er meer en meer pretparktripjes op de agenda te staan. Tijdens die tripjes liep ik meermaals een ex collega tegen het lijf, Tristan, en toen ik op zijn facebookpagina las dat hij het Halloweenevenement ging bezoeken in Walibi Belgium, trok ik mijn stoute schoenen aan, en nodigde mezelf uit om met hem mee te gaan.

Tristan introduceerde me nadien in de groep ParkTrips, waarmee ik enkele uitstapjes begon te maken en op die manier ook Timothy leerde kennen, de oprichter van de groep.

Iets later kwam er het gekke idee om op een dag op en neer te rijden richting het Franse parkje Fraispertuis. Tristan was bereid die tweemaal 4 uur en half durende rit aan te vatten. Op het pretparkforum melden ook Bert en Ignace zich aan. En zo leerde ik die dag ook het derde teamlid kennen. Ook deze dag was er eentje om nooit meer te vergeten, en in dat park staat tot op heden nog steeds de beste Splash Battle die ik ooit deed.

Ondertussen zijn we ontelbare pretparkbezoeken rijker en kan ik tot op dit ogenblik zeggen dat mijn favoriete achtbaan Expedition GeForce is, een stalen gevaarte dat gebouwd werd door Intamin en gelegen is in Holiday Park.

 • Thuispark Bobbejaanland
 • Favoriet park Phantasialand
 • Favoriete achtbaan Expedition GeForce (Holiday Park)

Jasper

Mijn naam is Jasper, en ben nog maar enkele jaren pretparkliefhebber. Gek op achtbanen en thrills, al leg ik meer de nadruk op sfeer en plezier in een pretpark. Geen echte creditjager dus, ik merk dat ik thematisatie en beleving soms leuker vind dan puur staal.

Als kind was ik al gek van het spel Rollercoaster Tycoon 2, een spel dat ik nog steeds speel, maar pas sinds mijn tienerjaren ben ik begonnen met het bezoeken en echt appreciëren van pretparken. Voor mij ligt er dus nog steeds een enorme wereld van achtbaangeweld en themaparken te ontdekken!

 • Thuispark Walibi Belgium
 • Favoriet park Phantasialand
 • Favoriete achtbaan Untamed (Walibi Holland)

De andere mede-hosts

Ook regelmatig mede-host in onze podcast zijn Jonathan, Matthieu, Wim, Andre, Tim & Jan. Veel dank aan hun voor hun bijdrage aan onze podcast.