Toverland

Toverland opende zijn deuren in 2001 en is dus een vrij jong pretpark. Het idee bestond om een indoor park te openen zodat bezoekers niet weggejaagd werden door regen. Bij opening bestond het park uit 1 hal maar amper drie jaar later kwam daar een tweede hal bij. Toverland is altijd een ambitieus park geweest en bewees dat door in 2007 vriend en vijand te verrassen met de opening van Troy.

Troy is een grote houten achtbaan van GCI en wordt tot op vandaag als één van Europa’s beste – zo niet de beste – houten achtbanen beschouwd door coasterfans. De opening van Troy pastte in de plannen om verder uit te groeien naar een volwaardig pretpark, Toverland wou meer zijn dan een indoor speelhal voor kinderen.

Het park begon dus buiten uit te breiden, en daarbij hoorde ook een hoog niveau van thematisatie. Het Troy gebied werd uitgebreid met een schommelschip en een rondrit op paardjes. Dit alles in een mooi Trojaans kleedje. Dat het park goed was in thematiseren toonde het park in de uitbreiding van 2013. Toen werd de geheel nieuwe zone ‘de magische vallei’ geopend. Die zone omvat onder meer een spinning coaster van Mack, rapid river en enkele kiddie attracties.

In 2018 opende het park maar liefst twee nieuwe themazones! Port Laguna is de nieuwe ingang van het park en baad in een Meditteraans/Caraïbisch sfeertje. Buiten de kleine show Magiezijn bevat deze zone geen attracties. Ook Avalon werd geopend waar de B&M wingcoaster Fenix de grote blikvanger is. Ook Merlins Quest ligt in deze zone, dit is een bootrondvaart met een stukje darkride aan toegevoegd.