Port Aventura

Het Port Aventura resort is een vrij jong resort dat in 1995 zijn deuren opende in het Spaanse Salou, gelegen op 100 kilometer van Barcelona. Het park heeft verschillende eigenaren gekend, in het begin had Tussaud’s de meerderheid van de aandelen en daardoor heeft ook de beruchte John Wardley hier en daar zijn stempel op het park kunnen drukken. Later werd het park het eerste en tot nu toe enige Europese pretpark van Universal. Tegenwoordig is het park in bezit van de Spaanse bank La Caixa.

Met 3,6 miljoen bezoekers in 2018 is Port Aventura één van de grootste pretparken in Europa. De prachtige thematisatie zal ongetwijfeld een reden zijn waarom zoveel mensen een bezoekje aan deze haven vol avontuur willen brengen. Het park heeft geen moeite en geld uitgespaard op de aankleding van het park. En natuurlijk zijn er een paar echte toppers van attracties te vinden. Denk maar aan Shambhala, Dragon Khan, Furius Baco of Templo del Fuego.

Het park is onderdeel van een heel resort dat ook nog 6 hotels, een waterpark en Ferrari Land herbergt. Wil je meer weten over Port Aventura? Beluister dan onze podcast aflevering over het park!