Phantasialand

Phantasialand wordt door vele pretparkfans beschouwd als één van de beste pretparken in Europa. Het park heeft heel wat attracties te bieden, ondanks de kleine oppervlakte van het park, en dat allemaal in een erg mooi kleedje thematisatie.

Het Duitse park opende zijn deuren voor het eerst in 1967. Richard Smitt had het idee om op de locatie van een verlaten mijnbouwgebied een sprookjespark te beginnen. Samen met de financiële hulp van Gottlieb Löffelhardt, een lokale zakenman die het nodige kapitaal kon verschaffen. In de begindagen had het park een sprookjesbos, oldtimerrit en een treintje aan te bieden.

Phantasialand bleef gestaag uitbreiden, binnen de beperkte oppervlakte waarin ze moeten werken. Klassiekers van toen zijn de Gondelbahn 1001 nacht, monorail, Gebirgsbahn,… Het park ging steeds met zijn tijd mee en bleef vernieuwen. Doordat er quasi weinig tot geen extra oppervlakte beschikbaar is om uit te breiden moet het park regelmatig oude zones en attracties afbreken om plaats te maken voor nieuwe toevoegingen.

De meest recente toevoegingen hebben het park wel op de pretpark kaart van Europa gezet, en eigenlijk op de wereldkaart ook. Chiapas & Taron in het themagebied Klugheim zijn pareltjes die bewijzen dat Phantasialand een absoluut must-visit park is! En met Rookburg is er alweer een nieuw pareltje op komst…

Update 3/10/2020: foto’s Rookburgh toegevoegd