Freizeitpark Plohn

De eenmaking van Duitsland in 1989 bracht heel wat te weeg. Zo ook voor Arnfried Völkel, hij was werkloos geworden en besloot in 1991 een eigen herberg te beginnen. Vijf jaar later opende hij een sprookjesbos bij zijn herberg en dat markeert het begin van Freizeitpark Plohn. Het sprookjesbos kende 12 sprookjes van de gebroeders Grimm.

Het park bleef verder investeren. Zo opende er in 1997 een rondvaart die je lang allerlei dinosaurussen laat passeren en in 1999 opende de log flume van het park. In 2000 werd de eerste achtbaan geopend: Silbermine. Een oude Zierer Flitzer die eerder al in Hellendoorn te berijden was. Het park zette zich pas echt op de kaart bij de pretparkfans toen het in 2009 El Toro opende, een houten achtbaan van GCI met bescheiden statistieken. Meer over El Toro kan je in dit Coaster World artikel lezen.

In 2019 pakte het oost-Duitse park uit met een nieuwe big dipper coaster van Mack genaamd Dynamite. Voor deze nieuwigheid nam het park helaas afscheid van Silbermine. Freizeitpark Plohn is een charmant Duits parkje in een mooie groene setting.