Dollywood

Dollywood zal bij de meeste pretparkliefhebbers wel een belletje doen ringelen. Het park in Tennessee is vernoemd naar de bekende country zangeres Dolly Parton. De geschiedenis van Dollywood gaat echter verder terug. Al in 1961 werd het park geopend, toen onder de naam ‘Rebel Railroad’ door de Robbins broers.

In 1976 werd het park gekocht door de Herschend familie, bekend van Silver Dollar City. Het park werd omgedoopt tot Silver Dollar City Tennessee. Pas in 1986 kwam Dolly Parton om de hoek, zij kocht een aandeel in het park en in die deal werd afgesproken dat het park naar haar vernoemd zou worden. Voor Dolly is haar aandeel en input in het park een belangrijke manier om iets terug te geven aan de regio waar ze afkomstig van is.

Dollywood staat terecht op de bucket lists van vele pretpark liefhebbbers! Het is ongetwijfeld één van de mooiste parken ter wereld en heeft daarbij ook nog heel wat leuke achtbanen staat. Daarvan is Lightning Rod ongetwijfeld de meest bekende van, deze RMC baan is de allereerste gelanceerde houten achtbaan ter wereld. Zowel voor mensen die van thema en personen die van achtbanen houden heeft het park heel wat interessants te bieden!