Wiener Prater

Wiener Prater is een uniek ‘pretpark’. Het is één van de vele stadsparken die Europa rijk is en de geschiedenis van het park zelf gaat terug tot de 12e eeuw. Toen werd het gebied waar het park ligt voor het eerst vermeld, toenmalig keizer Friedrich I kende het land toe aan een adellijke familie genaamd de Prato. Het stuk land kwam in de eeuwen erna in verschillende handen terecht tot het in 1560 opgekocht werd door keizer Maximiliaan II die er keizerlijke jachtgronden van maakte.

In de 19e eeuw stelt keizer Jozef II het domein terug open voor publiek en niet veel later werd er een wereldtentoonstelling georganiseerd. Er werd echter nog tot 1920 gejaagd in het park! Het bekendste zicht van Wiener Prater, het oude reuzenrad Riesenrad, dateert ook nog uit de 19e eeuw.

Wiener Prater is geen klassiek pretpark in de zin dat verschillende attracties verschillende uitbaters hebben, waardoor je dus apart per attractie dient te betalen. Aangezien er ook geen toegangsticket vereist is kan je Prater eigenlijk het best vergelijken met een vaststaande kermis. Het park telt een groot aantal attracties waaronder maar liefst 14 achtbanen! Dat is evenveel als Europa Park, enkel het Poolse Energylandia heeft er meer in Europa.