Pairi Daiza

Pairi Daiza is met openingsjaar 1994 nog een vrij jong dierenpark. Het werd opgericht door Eric Domb, die vandaag de dag nog steeds mede-eigenaar is samen met miljonair Marc Coucke, en ging opende onder de naam Paradisio. Het park was toen voornamelijk op vogels gericht.

Het park is gelegen op het domein van de cisterciënzerabdij van Cambron. De Sint-Bernardustoren van die abdij vormt een bekende weenie van het park. Paradisio groeide gestaag en werd in 2009 omgedoopt tot Pairi Daiza, wat ‘gesloten tuin’ betekent in het Perzisch. Het park maakte furore met de komst van twee reuzenpanda’s en voegde in 2020 zijn allereerste overnachtingsmogelijkheden toe aan het park met de komst van lodges en een hotel in een nieuw themagebied ‘The land of the cold’.

Pairi Daiza is dan wel geen pretpark maar het park is zodanig goed en authentiek gethematiseerd dat we het park wel onbeschaamd de titel van mooiste dierenpark van de wereld durven geven. De sfeer en thematisatie die Pairi Daiza gerealiseerd heeft, is er één waar veel pretparken jaloers op zijn.