Kings Island

Kings Island is na Cedar Point het grootste pretpark in de Amerikaanse staat Ohio en eveneens in bezit van de Cedar Fair groep. Het park werd opgericht als vervanger voor het oudere pretpark Coney Island in Cincinnati dat met regelmatige overstromingen had te kampen. Het nieuwe Kings Island werd in 1972 geopend en vernoemd naar de vorige eigenaar van het stuk grond waar het park gelegen is: King Powder Company.

Indertijd was het de Taft Broadcasting Company die het park vanaf het begin bezat. In 1984 stootte Taft hun tak met pretparken waaronder Kings Island af en gingen hun pretparken verder onder de nieuwe verzamelnaam van Kings Entertainment Company, kortweg KECO. In 1992 werd Kings Island samen met andere pretparken opgekocht door Paramount en werd de parknaam veranderd naar Paramount’s Kings Island.

Toen Paramounts nieuwe eigenaar, CBS Corporation, van hun pretparkdivisie af wou zag Cedar Fair een goede kans en kocht het enkele Paramount parken op waaronder Kings Island. Daarmee heeft de groep de voornaamste concurrent in eigen staat van hoofdpark Cedar Point in handen gekregen. Net als Cedar Point is Kings Island een fantastisch attractiepark gefocust op achtbanen. Het park telt er maar liefst 15 waaronder enkele toppers zoals Mystic Timbers, Banshee & Beast.