Holiday Park

Net zoals zovele Duitse parken begon Holiday Park als een sprookjesbos. In 1970 kocht de Schneider familie het Märchenwald Haßloch. De Schneider familie had voor meerdere generaties een circus waarbij men zich kon vergapen aan mensen met dwerggroei… Met de aankoop van het park wou men dat circus een vaste plaats geven. In 1971 opende het park niet alleen met een dwergendorp, maar ook met een wilde muis achtbaan.

In 1973 werd het park omgedoopt tot Holiday Park. Het park groeide uit tot een volwaardig pretpark maar het duurde nog tot 1996 tot het dwergendorp gesloten werd. Het park bleef eerder een kleine speler in het natuurlijk grote Duitse pretparklandschap maar in 2001 zette het park zich op de wereldkaart met de opening van Expedition G-Force, een megacoaster van Intamin. Een achtbaan van zo’n formaat was toen ongezien in Europa en de baan werd door de fans voor jaren als de beste achtbaan ter wereld beschouwd. Nog steeds eindigt de baan hoog in de polls.

In 2010 kocht de Plopsa groep het park over, de naam bleef echter gewoon Holiday Park. Sindsdien legt Plopsa er hun typische accenten. Zo kreeg het park er een eigen Mayaland gebied (outdoor) bij en werd er ook een indoorzone gebouwd rondom het figuurtje Tabaluga – heel populair in Duitsland.