Welkom bij de Gouden Butterflies 2021! Maar wat zijn nu precies, die Gouden Butterflies?! Heel simpel: dat zijn de nieuwste awards in pretparkland.

Waren er dan nog niet voldoende awards? Ja zeker, dat hebben we op Theme Park World zelf meer dan eens aangehaald. En zoveel awards halen misschien wel de waarde van awards naar beneden maar toch is volgens ons nog wel ruimte voor nieuwe awards.

Want er zijn toch heel wat parken, achtbanen, attracties, etc. die nooit door enige awards in de bloemetjes gezet worden. Je hoort bijvoorbeeld nooit dat een Big Apple tot beste achtbaan is verkozen, nergens zie je ook een butterfly opduiken in zulke lijstjes en laat staan dat zulke awards foute attracties in de spotlight zetten.

Maar dat is buiten de Gouden Butterflies gerekend! Want bij de Gouden Butterflies hebben we awards voor onder andere ‘beste butterfly’, ‘beste rode achtbaan in een Plopsa park’ en nog veel meer. Dat zijn toch uiteindelijk de awards die een echte pretparkgekkie uitgereikt wil zien worden.

In totaal hebben we 15 verschillende en unieke awards met elk een verschillend aantal genomineerden. We keken niet naar landsgrenzen en elk park, elke attractie ter wereld kwam in aanmerking om genomineerd te worden. Na zorgvuldig beraad hebben we besloten de genomineerden voor elke award samen te stellen door kandidaten op papiertjes te schrijven en die papiertjes aan duiven vast te hangen.

Die duiven hebben we dan losgelaten in een kamer. Vervolgens heeft onze huiskat de genomineerden er mogen uitkiezen. De meest eerlijke manier om tot een lijst met genomineerden te komen.*

(*) De kat is tijdens het kiezen van de genomineerden niet gewond geraakt. Over de duiven geven we liever geen statement.

Wie heeft er gewonnen?

De uitslag van de Gouden Butterflies ’21 werd bekend gemaakt in een spetterende aflevering van onze podcast, beluister hem hier terug! Maar natuurlijk kan je voor je gemak ook alle resultaten terug nalezen, dat kan je hier doen.