Fenix

Dat Toverland altijd al een ambitieus park is geweest, wisten we al langer. In 2007 verbaasde het park al vriend en vijand door een beest van een GCI woodie neer te zetten en vorig jaar toonde het park nog maar eens zijn ambitie door niet één, maar twee nieuwe zones te openen. Blikvanger in één van die nieuwe zones is Fenix, een B&M wingcoaster.

De tweede B&M van de Benelux is dus in Toverland te vinden. En dat hoeft eigenlijk niet te verbazen, de eigenaar van het park had jaren geleden al de wens uitgesproken om een B&M in zijn park te hebben. En toen in 2009 het Japanse Expoland hun B&M inverted coaster Orochi te koop stond werd er effectief nagedacht over een bod. Zover kwam het uiteindelijk niet, Orochi werd uiteindelijk naar Frankrijk verscheept en is ons nu bekend als Monster van Walygator Parc.

De nieuwe zone Avalon had een grote coaster nodig, en nu bleek de tijd wel juist om bij de Zwitserse achtbaanfabrikant aan te kloppen. Men besloot voor een wingcoaster te gaan omdat dat type baan een uniek vlieggevoel aanbiedt. Laat datzelfde B&M nu ook iets als een ‘flying coaster’ in de catalogus hebben… Maar de keuze van Toverland valt zeker te begrijpen, je hebt inderdaad wel iets van een vliegervaring maar de drempel om erin te gaan ligt zeker toch een pak lager dan de unieke positie waar je in ligt bij het type ‘flying coaster’.

Het type wingcoaster is vrij populair onder de pretparken. Sinds de opening van de eerste B&M wingcoaster in 2011, Raptor in het Italiaanse Gardaland, heeft B&M er al 13 mogen bouwen. En dit jaar opent er nog ééntje in China en ook in 2020 moet er een nieuwe wingcoaster open gaan in China. Dat brengt de teller op 15 wingcoasters op 9 jaar, een gemiddelde van bijna 2 wingcoasters per jaar.

Als we de statistieken van Fenix vergelijken met de andere wingcoasters, valt de baan in het midden. Er wordt opgemerkt dat Fenix kort aanvoelt, maar met zijn lengte van 813 meter is hij wel langer dan bijvoorbeeld Swarm (Thorpe Park) en Flug der Dämonen (Heide Park). Qua hoogte is Fenix zeker één van de grootste in de Benelux, in eigen land is enkel Goliath van Walibi Holland hoger. In de Benelux staat Fenix met 40 meter op de 4e plaats van hoogste achtbanen. In vergelijking met de andere wingcoasters scoort de baan ook weer hier in het midden. De hoogste wingcoaster is 51 meter en de laagste is 33 meter hoog. Fenix zit daar mooi tussenin.

Hetzelfde verhaaltje als het op snelheid aankomt. Van 4 bestaande wingcoasters is de snelheid niet geweten, maar de snelste haalt 108 kilometer per uur terwijl de minst snelste 88,5 kilometer per uur haalt. Fenix haalt een mooie 95 kilometer per uur en is daarmee de derde snelste achtbaan van de Benelux, een plaats die het trouwens deelt met Goldrush uit Slagharen die dezelfde topsnelheid heeft. Voorlopig toch nog totdat Bobbejaanland’s Fury open gaat, die zal met een topsnelheid van 106,6 kilometer per uur de snelste achtbaan van de Benelux worden.

Fenix heeft drie inversies: de fameuze dive drop waarmee B&M bijna al hun wingcoasters hun first drop mee inzet, een immelman en een zero g-roll. Er kunnen twee treintjes van elk 6 karretjes op de baan. In elk treintje passen er 24 personen wat een theoretische capaciteit oplevert van 1000 personen per uur. Maar genoeg over statistieken, want statistieken zeggen niet alles over een baan. En dat is zeker het geval bij Fenix.

Waar de meeste andere wingcoasters van B&M nogal vrij krachtloos overkomen, een stijlbreuk met de oudere generaties achtbanen die B&M bouwde, is Fenix een welgekomen uitzondering op die regel. Het begint al bij de dive loop die niet te traag wordt genomen, waardoor je een beetje overkop bengelt wachtend tot de vaart er in komt. Fenix sleurt je meteen over de kop naar beneden. Dat er nog een bocht tussen de lift en de dive drop moest ingebouwd worden speelt hier waarschijnlijk wel een grote rol in, daardoor haalt de trein voldoende snelheid om die dive loop goed te nemen.

Fenix voelt een pak krachtiger aan dan zijn collega wingcoasters. Net na de first drop volgt een bunny hop waar er stevige airtime te beleven valt. B&M levert meestal floating airtime op maar hier kunnen we eigenlijk van ejector airtime spreken. Na de immelman volgt een intense helix, we kunnen ons voorstellen dat dit een moment is waar er wel een black-out kan volgen bij de berijder. Zeker op warme zomerdagen als de baan goed ingereden staat. Daarna ga je weer over het water, en dat via een zero g-roll. Na wat bochtenwerk beland je in de eindremmen.

Conclusie: Fenix levert een erg stevige rit af. Het neemt je vanaf het begin vast om je pas los te laten in de eindremmen. En dit natuurlijk met een enorme soepelheid en finesse die we van de Zwitsers van B&M gewoon zijn. Waar Fenix qua statistieken in het midden bengelt, kan het gerust bij de beste wingcoasters gezet worden. Misschien wel als dé beste…

Wat natuurlijk ook meespeelt in het verhaal van Fenix is de thematisatie rondom de baan. Die is ronduit indrukwekkend en de baan is zelf ook geweldig geïntegreerd in zijn landschap. Het voelt aan alsof de baan er al eeuwen staat en het landschap vergroeid is met de baan. Interactie met de baan is er volop, je hebt vanuit de hele zone prachtig zicht op de mooie blauwe baan. Ook de wachtrij is enorm prachtig aangepakt, deze kan gerust wedijveren met de wachtrij van De Vliegende Hollander uit het naburige Efteling. Toch één klein puntje van kritiek: bij dit type coaster mogen er best wel meer near misses ingebouwd worden. Fenix duikt nu twee keer onder een brug door, maar het park had gerust hier meer mee mogen spelen.

Snelheid
Lengte
First drop
Bochtenwerk
Airtime
Inversies
Soepelheid/comfort
Intensiteit
Thematisatie/omgeving

Score: 3,94 op 5

Fenix haalt met een echte topscore. Toverland had zichzelf al op de kaart gezet met Troy, en heeft er met Fenix een tweede wereldbaan bij. Hoeveel parken kunnen dat zeggen?! Zeker in de Benelux. De tijden dat een dagje Toverland een dagje Troy marathon was, zijn voorbij. Het park is echt volwassen geworden en uitgegroeid tot een volwaardige dagbestemming. Daarin speelt Fenix zeker een grote rol in.