Opening Land of Legends

Zaterdagavond, 22 juni, was een datum die met stip genoteerd stond in de agenda van de Belgische achtbaanfans. Want op die avond opende Bobbejaanland hun nieuwe achtbaan Fury voor pers en genodigden. Wij van Theme Park World waren erbij en brachten een verslag en heel wat foto’s mee uit Lichtaart.

Het was warm en aan de lucht was geen wolkje te bekennen, een ideale setting dus om het nieuwe pronkstuk van het Antwerpse pretpark te openen. Er waren heel wat genodigden, niet alleen de klassieke pers was aanwezig, ook heel wat pretpark fansites tekenden present. Themeparkfreaks, Pretparken.be, Rollercoaster Friends en onze collega’s van Ochtend in Pretparkland zagen we passeren. Maar ook de ‘nieuwere’ media in de vorm van vloggers waren op de opening te vinden.

Directeur van Bobbejaanland, Yves Peeters, en creatief & commercieel directeur Peggy Verelst gaven met trots een woordje uitleg over de nieuwe zone en nieuwe achtbaan. “De lay-out van de rollercoaster is op maat gemaakt. Het hoogste punt van de baan is maar liefst 43 meter. We breken het record van snelste coaster in de Benelux met 106,6 km per uur, er zitten gigantisch veel verrassingen in het baanverloop én we pakken uit met een wereldprimeur. De bezoekers die dat wensen kunnen de rit ook afleggen in achterwaartse kijkrichting” aldus Yves Peeters.

Het is de eerste keer dat Bobbejaanland echt een complete totaalbeleving creëert. Het verhaal speelde een grote rol bij de ontwikkeling van het gebied. “Het thema werd ons aangereikt door Leisure Expert Group. We vonden het belangrijk om de hoekstenen van Bobbejaanland zoals natuur en avontuur te laten terugkomen in de zone en tegelijkertijd toch iets compleet eigentijds te brengen. In Land of legends worden de 4 natuurelementen bewaakt door de Guardian of Elements. Boze krachten vallen het rijk aan waardoor de Guardian genoodzaakt is hulp in te roepen van onze gasten om mee te strijden” – Peggy Verelst. Het concept werd verder uitgeschreven tot een volwaardig verhaal door auteur Mathilda Masters.

Het is de grootste investering in de geschiedenis van Bobbejaanland, en dat is er aan te merken. Naar Belgische normen is deze zone erg goed aangekleed, ‘oudere’ attracties Typhoon en Sledge Hammer zijn ook in de zone betrokken wat ervoor zorgt dat heel dit stuk park nu echt samenhangt. Vroeger was dit nogal een raar stuk park met weinig tot geen samenhang. Deze ingreep zorgt voor een veel betere sfeer in dit stukje van Bobbejaanland.

Na wat vuurwerk werd Fury geopend en kon men de nieuwe baan gaan uittesten. De wachtrij vulde zich meteen, het allereerste ritje werd achteruit afgelegd! De wereldprimeur waarmee Bobbejaanland en Gerstlauer mee uitpakten zorgde meteen voor heel wat enthousiaste discussies in de wachtrij en tot in het karretje toe. Hoe de baan zelf is, kan je horen in onze speciale Fury podcast episode.