Ongetemd feesten in de wildernis

1 juli is een dag die de Nederlandse achtbaanfans met stip hadden aangeduid in hun agenda. Dan ging namelijk Untamed open! Walibi Holland had de eer om Europa’s eerste hybride RMC baan te openen.

Dat moest gevierd worden natuurlijk, het park nodigde zo’n 500 genodigden uit om als één van de eersten een ongetemd ritje te komen maken. Mascha Van Til speechte in het Engels want er waren ook heel wat internationale gasten aanwezig. Zoals de constructie crew van Rock Mountain Construction en hun grote baas, Fred Grubb, de oprichter van de geliefde achtbaanfabrikant.

Het allereerste ritje was gereserveerd voor Mascha Van Til met Dominique Marcel, van het Franse moederbedrijf Compagnie des Alpes, naast haar. Dit eerste ritje ging gepaard met muziek en vuurwerk waardoor de spanning enorm werd opgedreven. Daarna waren de andere genodigden vrij om Untamed te berijden.

Om 15u werd Untamed voor het grote publiek geopend. Dat leverde een massa op die meteen de héle wachtrij vulden. En die was niet groot genoeg om al die mensen te huisvesten waardoor de rij verder liep in de Wilderness zone. Het enthousiasme over Untamed onder Nederlandse achtbaanfans (en daarbuiten ook) was duidelijk enorm!

Meer over de baan zelf, kan je lezen in dit #CoasterWorld artikel.