K3-maal hoera voor de nieuwe Rollerskater

Op 4 mei 2019 ging de nieuwe K3 Rollerskater achtbaan open in Plopsaland De Panne. Dit werd gevierd met K3 en een geweldig optreden. En Theme Park World was daarbij!

Om 12U30 vond de feestelijke opening van de K3 Rollerskater plaats. Hanne, Marthe en Klaasje mochten onder groot applaus hun nieuwe achtbaan starten. Natuurlijk werd de baan eerst zelf getest door de meisjes van K3 zelf! Dit deden ze samen met enkele kinderen die via VTM Kids een wedstrijd hadden gewonnen. Voor die kindjes was het natuurlijk de dag van hun leven.

Helemaal nieuw is de K3 Rollerskater natuurlijk niet. De baan zelf dateert nog uit het Meli tijdperk en opende al in 1991. Toen Plopsa overnam kreeg de baan een Wizzy & Woppy kleedje. Deze Studio 100 figuren zijn echter al vrij oud en niet echt meer gekend onder het jonge doelpubliek van Plopsa en Studio 100.

Dat is K3 natuurlijk wel en dus is de omvorming een erg logische keuze. Voor een groep als K3 zijnde die enorm populair is was hun vertegenwoordiging in Plopsaland De Panne eerder vrij arm hiervoor. De meisjes moesten het eerst stellen met een museum en later met een verkeerspark. Met de omvorming van de rollerskater – het nabijgelegen restaurant heeft ook een K3 kleedje gekregen – heeft de populaire kindergroep eindelijk een waardige plaats in het hoofdpark van de Plopsa keten gekregen.

Klaasje, Marthe en Hanne zijn natuurlijk doltevreden dat ze nu zelf een eigen achtbaan hebben, al geven ze toe dat ze ook Anubis en Heidi erg leuk vinden. De opening werd afgesloten met een optreden op de kiosk op het dorpsplein. Daar brachten ze medley’s van hun bekendste hits.

Herbeleef de opening in onderstaand foto album. Dank aan Levi Symus voor de foto’s en aan Nathalie Verhaert voor het verslag.